sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Fustra. (Ritva.)

Kävin lenkillä. Piti palautella tiukan treeniviikon päätteeksi mutta toisin kävi. Juoksin liian kovaa, himaan tullessa pohkeet sano, että nähdään vapun jälkeen. Tai sitten ne sano että venyttele tyhmä. Mene ja tiedä, ei niistä ota selvää... Muttamutta.

Fustra. Se on ollut mun treeniohjelmassa nyt parisen kuukautta (maaliskuun alusta), takana on muistaakseni 12 kertaa personal trainerin kanssa. Sports clubin Jenna osaa hommansa, sopivan vaativa koutsi mulle. Mutta mitä se fustra on? Alkuun virallinen info;
   
Fustra- metodin kulmakivinä toimii:
  • Hyvä ryhti
  • Oikeaoppinen hengitystekniikka
  • Vatsalihaksiston hallinta
  • Liikkeiden tekninen oikein suoritus
  • Ruokavalio

Nykypäivän ihmisten ongelmana on lihasepätasapaino eli vartalon etupuolella sijaitsevat lihakset ovat vahvempia verrattuna selkäpuolen lihaksistoon. Tämän vuoksi suurin osa ihmisistä kärsii eriasteisista niska- ja selkäkivuista. Urheilijoilla tämä tarkoittaa heikentynyttä voimantuottoa, lihasparien vahvempien osien hallitessa suoritusta. Harjoitteluajatus: 1. Avata jumissa olevat lihakset sekä kineettiset ketjut 2. Heikkouksien vahvistaminen harjoittelun avulla 3. Toiminnallinen harjoittelu Kehon tarkoitus on käyttää useita eri niveliä ja lihasryhmiä yhtäaikaisesti useassa eri kehon liikesuunnassa. (lähde: http://www.fustrafinland.fi/mitafustraon)

Mulle se on tarkoittanut paljon vatsa- ja selkälihastreeniä, toki myös mm. hauiskääntöjä, ojentajia ja yhden jalan kyykkyjä. Koska fustrassa on tärkeintä tehdä liikkeet teknisesti oikein, tehdään liikkeet aika pienillä painoilla. Olihan se aluksi tietenkin järkytys tehdä vipunostoa kolmen kilon painolla, kun vieressä joku 140cm pitkä Ritva tekee samaa liikettä 20kg käsipainoilla. Pienen häpeänpunan kanssa on mukava treenata. Nousee motivaatio, haluan jonain päivänä olla yhtä vahva kuin Ritva. 
Aika nopeesti huomasi, että kun liikkeet malttaa tehdä oikein niin rasitus tuntuu aina juuri halutussa lihasryhmässä. Tuloksetkin puhuu puolestaan. Parissa kuukaudessa mun rinnanympärys on kasvanut kolme senttiä, reiden ympärysmitta 3,5cm ja hauiskin sentillä (hahah!!). Joo, mä tiedän... Jossain vaiheessa tänne pitää alkaa postaamaan kuvia kehityksestä. Mutta ei vielä. Sen aika tulee myöhemmin.

Huomenna sitten alkaa virallisesti Jumalan Rakastajan treenit. Luin Jussi Moilan kirjoittaman päivitetyn version näytelmästä ja on se kyllä kova. Tulee räjäyttään pankin. Ja ohjaajana on loistava Sakari Hokkanen. Tää ei voi kun olla timanttinen juttu. Tietää ainakin ettei treenaa turhaan.

ps. Tulkaa Kokkolaan katsomaan Viettelyksen Vaunu. Siinä on lavalla mm. Essi Hellén. Todennäköisesti viimeistä kertaa vähään aikaan. Tässä maistiainen Vaunusta. Esitykset 24.5 asti, tule tule!! 

Kuva: Lauri Rotko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti